Recente activiteiten

Dankjewel concert 2018

Zondag 18 maart  was de MFA gevuld met muzikale klanken. Het Dankjewel concert werd geopend door de klokkenspel spelertjes van de Joannesschool. Daarna hebben alle verschillende onderdelen van de fanfare voor een zeer afwisselend optreden gezorgd. Het was daarmee weer een zeer gezellige en geslaagde middag!

Dorp op de planken 2017 “Irish Folk Night”

Het zit erop! Wat hebben we genoten met z’n allen!

Zowel de fanfare als de band Riverflow hebben zich afgelopen weekend van hun beste kant laten zien. Met mooie aankleding en spetterende, opzwepende Ierse muziek hebben ze Café-Zaal Kimpeveld omgetoverd tot een heuse Ierse pub. Het Guiness bier heeft rijkelijk gevloeid en de sfeer was fantastisch!

Een eerste indruk kun je krijgen door onderstaande link te volgen. Dit is een eerste selectie van de vele foto’s die gemaakt zijn. Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Con Cathalina. Bedankt Con! Het laat al heel goed zien hoe gezellig het was.

foto’s Irish Folk Night 29 en 20 september 2017

Er zijn nog veel meer foto’s gemaakt, deze volgen zo spoedig mogelijk!

Jubilarissen 2016

Tijdens de nieuwjaarsreceptie en het Cecileafeest zijn de jubilarissen van 2016 in het zonnetje gezet! Dit jaar hadden we maar liefst 2 leden die hun 40 jarige jubileum vierden, Lenie Smeets en Jan Geelen. Ad Raaijmakers vierde zijn 25 jarige jubileum.

Alle drie zijn ze zeer gewaardeerde en trouwe leden van onze vereniging! Proficiat alle drie!

Kerstconcert 2016

Zangkoor Enjoy organiseerde zaterdag 17 december haar jaarlijkse kerstconcert. Dit jaar hadden ze daarbij fanfare Sint Jan uitgenodigd als gastspeler. Het was een gezellige en muzikale avond waarbij zangkoor Enjoy en de fanfare los van elkaar en gezamenlijk mooie kerststukken ten gehore hebben gebracht!

Uitwisselingsconcert Fanfare Sint Jan

Op zaterdag 8 oktober heeft fanfare Sint Jan een uitwisselingsconcert gehad samen met Muziekkorps Euphonia uit Geldrop en met fanfare de Vrijheidszonen uit Kinrooi. De muziek die ten gehore werd gebracht was zeer afwisselend en hedendaags, van klassiek tot pop.

Het is een hele geslaagde avond geweest!

Huldiging Vera van Pol

(Bron: Weert de Gekste)

Onder grote belangstelling is turnster Vera van Pol uit Tungelroy zaterdag 3 september gehuldigd in haar woonplaats.

Vera van Pol wist samen met het Nederlandse turnteam een verdienstelijke 7e plaats te halen tijdens de landenfinale meerkamp tijdens de Olympische Spelen in Rio. Een prestatie van formaat, want nog nooit wist een Nederlands turnteam zo’n goede prestatie neer te zetten.

Weert, en met name Tungelroy, was super trots op de prestatie van Vera. Die waardering verdiende een huldiging en die kreeg Vera zaterdag, georganiseerd vanuit het DorpsOverleg Tungelroy. Ze werd thuis opgehaald door loco-burgemeester Gabriels in het bijzijn van vertegenwoordigers van DorpsOverleg Tungelroy, Stichting Gaan voor Goud en turnvereniging Jan van Weert. Fanfare St. Jan zorgde voor de muzikale omlijsting.

Samen met trotse dorpsgenoten trok men in een stoet richting het Barbaraplein. Vervolgens werden er speeches en demonstraties gehouden waarna er getoast werd en een feestje werd gevierd.

Campingconcert 2016 in Beringe met fanfare Sint Jozef en fanfare Sint Jan 

Schitterend weer, een mooie locatie en een gezellige groep mensen, dit waren de 3 ingrediënten die voor een fantastisch weekend hebben gezorgd op camping Beringerzand! Al vanaf vrijdag kwamen de eerste mensen binnendruppelen met caravans, vouwwagens en tenten en werd het steeds voller en gezelliger op het speciaal voor beide fanfares gereserveerde veldje. Je zag nog wel een duidelijke twee-splitsing tussen beide fanfares maar gedurende het weekend vervaagde deze grens steeds meer.
Na een zeer geslaagde BBQ op zaterdag was het dan eindelijk zover! Eerst mochten we met onze instrumenten aan de lippen in een hoog tempo achter het treintje vol popelende kinderen aan lopen (af en toe leek het wel bijna op rennen) om de campinggasten te attenderen op ons gezamenlijke concert. Daarna was het tijd voor het echte werk, een zeer wisselend repertoire met een bijna 80-koppige bezetting! De reacties waren lovend en de stemming zat er goed in.
Na het concert was het tijd voor ons eigen feestje.  Tot in de late uurtjes is er plezier gemaakt en na een korte nacht zat iedereen weer gezamenlijk aan een goed verzorgd ontbijt. Na een mooie wandeling was het dan toch echt tijd om de spullen weer in te pakken en huiswaarts te keren. Gelukkig hebben we een heleboel foto’s om nog eens lekker na te genieten.

Mega Sint Jansmarkt 2016 op Hemelvaartsdag 5 mei 

We kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde Sint Jansmarkt! Voor de 40ste keer werd deze mega vlooienmarkt georganiseerd met weer zeer veel gesorteerde stands met o.a. boeken, speelgoed, huishoudelijke artikelen, glaswerk, en nog veel meer. Ook tijdens de verkoop bij opbod werden weer mooie spulletjes verkocht.
De Sint Jansmarkt is onlosmakelijk verbonden met Tungelroy. Het is elk jaar een groot feest waar veel mensen van Tungelroy en omgeving komen “snuffelen” en dat voor een hechte band zorgt binnen de gemeenschap. Maar ook vanuit Weert e.o. en België wordt deze prachtige vlooienmarkt goed bezocht.  De markt staat garant voor een gezellige middag in Tungelroy.

Weerter Solistenconcours 2016

Afgelopen zondag, 3 april 2016, werd het jaarlijkse Weerter Solistenconcours gehouden. Vier leden van onze eigen vereniging deden mee en ze behaalden alle vier mooie punten:
– Britt Mans, bugel, 4e divisie, 40,5 punten
– Milou van Helmond, hoorn, 3e divisie, 43 punten
– Joël Lammeretz, trombone, 2e divisie, 41,5 punten
– Lotte van Helmond, hoorn, 2e divisie, 42,5 punten

Zij hebben alle vier fantastisch gespeeld! Dat vond niet alleen het publiek, maar het bleek ook tijdens de uitreiking van de juryrapporten met bijbehorende punten. Tijdens de prijsuitreiking bleken zowel Milou als Lotte EERSTE te zijn geworden van de derde en tweede divisie! Wat een toppers hebben we in het orkest zitten!
Vorig jaar won Joël de Raatjes Trofee en mocht een jaar lang genieten van deze felbegeerde wisseltrofee. Dit jaar moest hij de trofee afstaan aan Janneke Lempens, trompettiste van Harmonie Sint Joseph 1880. Zij behaalde in de 2e divisie 43,5 punten en werd daardoor de hoogst geëindigde deelneemster van de gehele dag. Slechts een zeer gering verschil (half puntje) met onze Milou!

Britt, Joël, Lotte en Milou, keigoed dat jullie mee hebben gedaan aan het Weerter solistenconcours en van harte gefeliciteerd met de behaalde punten en prijzen!

70-jarig bestaansfeest Fanfare St. Jan

Op zaterdag 21 november 2015 hebben we het 70-jarig bestaansfeest van de fanfare gevierd. De dag begon met een golfclinic bij golfclub Land van Thorn, aansluitend een spetterende feestavond die voorafging met een heilige mis onder begeleiding van een koper ensemble. De leden van de fanfare kunnen terugkijken op een fantastische dag.

DOP-junior 2015

Op zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 oktober hebben 2 uitvoeringen plaatsgevonden van DOP Junior 2015. Er waren optredens van groep 1 t/m 8 van de St Joannesschool in Tungelroy, onze eigen jeugdfanfare Elturo, de percussiegroep, de fanfare en The Big Seven. De regie was in handen van Anke Snijders en Fleur Seerden. Het publiek heeft kunnen genieten van 2 geweldige voorstellingen.